Cég bemutatása


A METRÓBER Kft. bemutatása


A Metróber Kft. gyökerei egészen 1949-ig nyúlnak vissza. Az elmúlt több mint 60 év mind jogi, mind szervezeti átalakulásokban gazdagnak tekinthető. A mögöttünk lévő mozgalmas időszak a tevékenységi kör állandó - az igényeknek megfelelő - formálódását eredményezte.


A Metróber Kft. rendeltetését eleinte az első fővárosi metróvonal megépítésére vonatkozóan a beruházás műszaki felügyelete, koordinálása jelentette.


A főváros közlekedésfejlesztési tervei újabb megbízásokat generáltak, ezáltal kristályosodtak ki cégünk új profiljai, a híd- és útépítési beruházások. Az 1970-es évektől kezdődően csak a közlekedésfejlesztési beruházásokkal kapcsolatos műszaki, mérnöki és gazdasági feladatokkal foglalkozunk.


A múltban felhalmozott szakmai tudás mintegy kikényszerítette cégünk tanácsadói tevékenységének előtérbe kerülését, amely a mai napig a Metróber Kft. egyik fő kompetenciája.


Az utóbbi évtizedek újabb kihívásokat hoztak, így az eddig főleg fővárosi közlekedésfejlesztési beruházások köre kibővült az országos közúthálózat fejlesztésével, valamint az autópályák-gyorsforgalmi utak építésével kapcsolatos beruházásokkal.


A Metróber Kft. ma már nem csak közlekedésfejlesztési beruházásokkal foglalkozik, ugyanis egyre nagyobb teret enged az egyéb, környezetvédelmi beruházásoknak (pl. szennyvíztisztítás, szennyvízelvezetés, szilárdhulladék gazdálkodás rekultiváció és fejlesztés, stb.) és a magasépítési beruházásoknak (pl.: bevásárlóközpontok építése, határátkelőhely, koncertközpont, múzeumok, oktatási épületek, parkok, stb.).

 

Az előbbiekben felsorolt projektekben a Metróber Kft. leginkább Szakértőként, Független Ellenőrző Mérnökként, illetve Lebonyolító Mérnökként működik közre.


A 1087 Budapest, Kerepesi út 29/c. szám alatti irodánkban helyezkedik el a 35 főből álló jelenlegi személyi állomány, továbbá a projektek jellegétől függően alkalmanként 15-20 fő megbízott külsős alvállalkozó Mérnök is.


A Metróber Kft. új tulajdonosa a TITÁN Holding Zrt. mely vállalkozás négy új magyar tulajdonos kezében van. Új cégvezető is bejegyzésre
került Boros Balázs személyében.


A Metróber Kft. stratégiai és szakmai döntéseit Kató András ügyvezető igazgató koordinálja.

 

A TITÁN Holding Zrt. stratégiai és szakmai döntéseit Kató András igazgatósági tag (elnök) koordinálja.